DoctorCare Athens

Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής

Επιστημονικός Υπευθυνος

Image

Η πλαστική χειρουργική είναι η ειδικότητα της ιατρικής που ασχολείται με την αποκατάσταση ή τη βελτίωση της λειτουργίας μιας σειράς ιατρικών και αισθητικών προβλημάτων. Εξελίσσεται ραγδαία και εμφανίζονται διαρκώς νέες μορφές, κατηγορίες και τεχνικές. Ο πλήρης τίτλος της ειδικότητας είναι πλαστική, επανορθωτική και αισθητική χειρουργική, καθώς δεν υπάρχει επέμβαση αποκατάστασης χωρίς στοιχείο αισθητικής και το αντίστροφο.

Στο Τμήμα Πλαστικής & Αισθητικής Χειρουργικής του Doctor Care εκτιμούμε πως η πλαστική χειρουργική δεν είναι ειδικότητα ματαιοδοξίας – όπως εσφαλμένα ερμηνεύεται από πολλούς, αλλά Υγείας και Ποιότητας Ζωής.

Η ομορφιά, η εξωτερική αρμονία που βοηθά και στη ψυχική ισορροπία δεν είναι απλώς επιθυμητή. αλλά αποτελεί κι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας ανέλιξη. Με αυτή τη φιλοσοφία, το αντίστοιχο Τμήμα του Doctor Care στελεχώνεται από μια ομάδα έμπειρων πλαστικών χειρουργών που μπορεί να εγγυηθεί πρωτίστως την ασφάλεια, καθώς επίσης και τα μακροχρόνια και φυσικότερα αποτελέσματα.

Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες-συνεργάτες μας αναλαμβάνουν το σύνολο των επανορθωτικών και αισθητικών επεμβάσεων που αφορούν είτε το πρόσωπο, είτε το σώμα, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές.

Με δεδομένο ό,τι στο συγκεκριμένο Τμήμα αυτό που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η συνομιλία με τον Ιατρό, ώστε να σκιαγραφηθεί υπεύθυνα το προφίλ του κάθε προβλήματος, να αξιολογηθεί και να προταθεί η αποτελεσματικότερη λύση, φροντίσαμε η κλινική εξέταση και η «συνέντευξη» να πραγματοποιούνται σε χώρους εξαιρετικά σύγχρονους, υψηλής αισθητικής, άνετους και φιλικούς.

Επεμβάσεις προσώπου

- Βλεφαροπλαστική
Διορθώνει τις σακούλες λίπους των βλεφάρων και τη χαλάρωση του δέρματος.

- Ρυτιδοπλαστική (face – lift)
Διορθώνει τη χαλάρωση του δέρματος και προσφέρει στο πρόσωπο νεότερη όψη.

- Ρινοπλαστική
Πρόκειται για επέμβαση που προσφέρει τέλεια αισθητικά μύτη ενώ αποκαθιστά την άψογη λειτουργία της με διορθώσεις στους χόνδρους και το διάφραγμα.

- Ωτοπλαστική
Διορθώνει τα αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά). Μπορεί να πραγματοποιηθεί από την παιδική ηλικία προκειμένου να αποφευχθούν ψυχολογικά προβλήματα στο παιδί.

Επεμβάσεις σώματος

- Λιποδυστροφία – Λιποαναρρόφηση
Η επέμβαση αφορά στο ονομαζόμενο «τοπικό πάχος». Δεν πρόκειται για μέθοδο αδυνατίσματος και γι αυτό δεν ενδείκνυται για παχύσαρκα άτομα.

- Μαστοί
(σμίκρυνση, ανόρθωση, αυξητική στήθους)

Η σμίκρυνση των μαστών πραγματοποιείται με αφορμή τον αισθητικό παράγοντα ωστόσο έχει άμεση σχέση με τη σωστή λειτουργία και την υγιεινή του μαστού.

Η αυξητική των μαστών γίνεται με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης τα οποία είναι τα πλέον ασφαλή επιστημονικά με ιδανικό αποτέλεσμα

- Κοιλιοπλαστική
Διορθώνει τη χαλάρωση των μυών και του δέρματος της κοιλιάς, που προκαλείται είτε μετά από τοκετό, είτε μετά την απώλεια βάρους.

Αισθητικές παρεμβάσεις

Η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση είναι το κλειδί της επιτυχίας για κάθε αισθητική παρέμβαση. Με γνώμονα τη γνώση και εργαλείο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς που διαθέτουμε, προσφέρουμε στη σύγχρονη γυναίκα, αλλά και στο σύγχρονο άντρα, την απόλυτη αναζωογόνηση της εικόνας τους, σε πλήρη αρμονία με τη ψυχοσύνθεση τους.

Σε συνεργασία με τους δερματολόγους του Dr Care οι εξειδικευμένοι πλαστικοί χειρουργοί προτείνουν και στη συνέχεια πετυχαίνουν την ιδανική παρέμβαση που αφορά μεμονωμένα κάθε περίπτωση. Γίνεται χρήση της τελευταίας τεχνολογίας Laser, ραδιοσυχνοτήτων και ενέσιμων υλικών, με απόλυτη ασφάλεια. Στο Doctor Care η αισθητική πλαστική χειρουργική είναι πλέον προσιτή σε ΟΛΟΥΣ.

Τι αντιμετωπίζεται

*Σημάδια φωτογήρανσης, ακτινικές υπερκερατώσεις, λεπτές ρυτίδες, δυσχρωμίες, κόκκινα στίγματα, τραχύτητα δέρματος. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά peeling, ειδική κατηγορία laser προκαλεί ισχυρή ανάπλαση του κολλαγόνου. Πρόκειται για θεραπείες που γίνονται σε σειρά συνεδριών χωρίς να απαιτείται διακοπή της εργασίας

* Ρυτίδες – Ανάπλαση δέρματος

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που αρκεί μία μόνο συνεδρία για το τέλειο αποτέλεσμα. Αντιμετωπίζονται επιφανειακές αλλά και μεγαλύτερου βάθους ρυτίδες. Οι προηγμένες τεχνικές laser που χρησιμοποιούνται είναι αναίμακτες και δεν απαιτούν αναισθησία.

* Μελαγχρωματικές βλάβες (φακίδες, γεροντικές κηλίδες)

Πρόκειται για σκούρες περιοχές στο δέρμα που εμφανίζουν θαυμάσια αποτελέσματα στη θεραπεία με laser. Της θεραπείας, προηγείται η υπεύθυνη κλινική εξέταση ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα κακοήθειας.

*Ουλές ακμής

Οι ουλές αυτές που επιβαρύνουν ψυχολογικά κάθε άνθρωπο, μπορούν να εξαλειφθούν με τη βοήθεια των laser δίνοντάς μας θεαματικά αποτελέσματα. Ο εξειδικευμένος Ιατρός στη διάρκεια δύο ή τριών συνεδριών, επεμβαίνει με αναίμακτο τρόπο «σβήνοντας» επιφανειακές και βαθιές ουλές. Η αποθεραπεία διαρκεί το πολύ 10 ημέρες.

*Αγγειακές βλάβες (π.χ. ευρυαγγείες, αιμαγγειώματα)

Κάποιες φορές παρατηρείται συσσώρευση αγγείων κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, προσδίδοντας στην περιοχήδιαφορετικό χρώμα προσλαμβάνοντας διαφορετική μορφή. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα το οποίο όμως με τη χρήση lasr παύει να υφίσταται.

*Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Πρόκειται για την πιο ενδεδειγμένη μέθοδο αποτρίχωσης καθώς είναι ανώδυνη, γρήγορη και άκρως αποτελεσματική. Ο αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται από τον τύπο της τρίχας.

*Αφαίρεση τατουάζ

Η δερματοστιξία (τατουάζ) είναι μια πολύ επίκαιρη επιλογή, κυρίως για τους νέους η οποία εάν χρειαστεί να αλλάξει, χρειάζεται υπευθυνότητα και προσοχή. Οι παραδοσιακές μέθοδοι για την αφαίρεση των τατουάζ έχουν μέτρια αποτελέσματα και αφήνουν ουλές. Η τεχνολογία των laser επιτρέπει την εύκολη και αποτελεσματική απομάκρυνσή τους, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται αναισθησία.