DoctorCare Athens

Τμήμα Γενικής Ιατρικής

Επιστημονικός Υπευθυνος

Image

Το τμήμα Γενικής/Οικογενειακής και Προληπτικής Ιατρικής είναι «η καρδιά» του Doctor Care όσον αφορά τις ιατρικές υπηρεσίες του. Με βάση το γεγονός ότι η Πρωτοβάθμια Υγεία καλύπτει τα 9/10 της Ιατρικής και απέναντι σε μια Πολιτεία η οποία παρά τις καλές προθέσεις και τις επιμέρους απόπειρες δεν κατόρθωσε μέχρι σήμερα να χρησιμοποιήσει «το κλειδί» για να μετατραπεί το εθνικό σύστημα ασθενείας σε σύστημα υγείας, το Doctor Care δίνει την αρμόζουσα προσοχή στο συγκεκριμένο τμήμα.

Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα του πολίτη για ποιοτικά ανώτερη περίθαλψη και ταυτόχρονα θέτοντας ως υψηλή προτεραιότητα την πρόληψη και προαγωγή υγείας, διαμορφώσαμε ένα τμήμα Γενικής και Προληπτικής Ιατρικής που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον ελληνικό χώρο.

Στελεχωμένο από έμπειρους και εξειδικευμένους γενικούς ιατρούς το ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, έχει στη διάθεση του όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά και θεραπευτικά μέσα, ώστε τα περισσότερα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ να βρίσκουν άμεσα τη λύση τους χωρίς ταλαιπωρία, χάσιμο ΧΡΟΝΟΥ και ΧΡΗΜΑΤΟΣ και χωρίς περιττές και μη αναγκαίες πρoσφυγές σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Εναρμονισμένο με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα το τμήμα Γενικής και προληπτικής ιατρικής επικεντρώνει στην αξία της πρώτης σωστής και έγκαιρης διάγνωσης. Ο γενικός-οικογενειακός ιατρός είναι εκείνος που παρέχει προσωπική ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ φροντίδα και ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ σε άτομα και οικογένειες αλλά και εκείνος που βρίσκεται ΠΡΩΤΟΣ σε κάθε νέο-ΕΠΕΙΓΟΝ ή μη- πρόβλημα υγείας προκειμένου να αναλάβει την υπευθυνότητα της αρχικής διάγνωσης και σωστής αντιμετώπισης. Είναι ο ιατρός που όταν κρίνεται αναγκαίο συνεργάζεται με τους ειδικούς ιατρούς όλων των ειδικοτήτων προκειμένου ο ασθενής του να έχει πάντα άριστο αποτέλεσμα. Είναι επίσης εκείνος που παρεμβαίνει όχι μόνο θεραπευτικά αλλά και προληπτικά σε όλες τις βαθμίδες πρόληψης.

Στο ΙΑΤΡΕΙΟ Γενικής-Οικογενειακής ΙΑΤΡΙΚΗΣ, είτε πρόκειται για οξύ είτε για χρόνιο πρόβλημα, γίνεται η λήψη του ιστορικού, ακολουθεί η κλινική εξέταση και όταν χρειάζεται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις(καρδιογράφημα, οξύμέτρια, υπέρηχος κοιλίας, μέτρηση πίεσης, λήψη αίματος κλπ).

Γίνεται επίσης συνταγογραφία, εκδίδονται παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις, χορηγούνται γνωματεύσεις, και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά όπως θεώρηση αθλητικών δελτίων, βεβαίωση υγείας για άδεια οπλοκατοχής, βεβαίωση υγείας για άδεια οδήγησης.

Το ιατρικό έργο διευκολύνει ο υπερσύγχρονος και πρωτοποριακός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αιχμής, με ιατρεία που διακρίνονται για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους, τη λειτουργικότητα των χώρων τους και την απαράμιλλη αισθητική τους. Όλα, σχεδιασμένα με κάθε λεπτομέρεια ώστε να υπηρετούν τον υψηλό σκοπό τους. Την υγεία του ασθενή. Με σεβασμό στον ορισμό της Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) σύμφωνα με τον οποίο Υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας κι όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας, το συγκεκριμένο τμήμα συνδράμει τα μέγιστα προκειμένου ο «επισκέπτης» μας όταν αποχωρεί από το Doctor Care να είναι ένας καθ’ όλα ΥΓΙΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.